Baletti- ja Tanssistudio Teija Suova, Yliopistonkatu 58 B, Tampere

WiseMotion Explorers: la 1.12 ja su 2.12

WiseMotion on tohtori Hanna Poikosen (FT, tanssin ja musiikin neurotiede) kehittämä menetelmä, joka muokkaa kehollista ajattelua, itsetuntemusta ja sanatonta vuorovaikutusta tanssin ja neurotieteen avulla. Hanna on opettanut WiseMotion-menetelmää konferensseissa Berliinissä ja Bostonissa (Harvard Medical School) ja festivaaleilla, kuten Kuopio Tanssii ja Soi ja Magnesia (Helsinki). Seuraavaksi WiseMotion suuntaa Hong Kongiin Iris-festivaalille ja Alive Wellness -hyvinvointistudioon.

Workshopien rakenne on seuraava: Aloitamme ohjatulla liikeimprovisaatiolla, jonka jälkeen tanssin ja musiikin neurotieteen tohtori Hanna Poikonen kertoo saadusta kokemuksesta neurotieteen näkökulmasta. Hän käy myös läpi lyhyesti, kuinka tanssin avulla voi lievittää mielen ja kehon epätasapainoa (jokainen workshop käsittelee yhden epätasapainon hoitoa, joka on merkitty sulkuihin workshopin teeman jälkeen). Lopuksi meillä on aikaa ryhmäkeskustelulle.

WiseMotion Explorers on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille tanssitaustasta riippumatta. WiseMotion Explorers -työpajassa liikemateriaali on suunniteltu edistämään kehon ja aivojen prosesseja, jotka ovat keskeisessä asemassa luovuudessa, mielikuvituksessa, itsetuntemuksessa ja sanattomassa vuorovaikutuksessa. Työpaja alkaa hengitysharjoituksella. Johdattelemme kehon ja mielen rauhallisesti liikkeeseen kuulostellen senhetkistä olotilaamme. Improvisaation aikana liikumme sulavasti pari- ja ryhmäharjoitusten sekä yksilöllisen luovan liikkeen myötä. Jokainen tekee harjoitteen omalla taito- ja kuntotasollaan. Musiikki on läsnä aina hengitysharjoituksesta liikeimprovisaation loppuun asti luoden tunnelmaa muun muassa kauniilla melodioilla, luonnon äänillä ja rytmikkäillä osuuksilla.

Neurotieteen materiaali ja ryhmäkeskustelu tähtäävät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen lisäämällä sitä ymmärrystä, joka on oleellisinta luovan, elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa. Neurotieteen osuudessa Hanna kertoo kuvien ja videoiden avulla juuri syntyneestä tanssikokemuksestamme neurotieteen näkökulmasta. Hän havainnollistaa esitelmää arjen esimerkein tuoden tuoreimman tieteellisen tiedon käytännön tasolle. Ryhmäkeskustelun aikana jokainen saa mahdollisuuden jakaa työpajan teeman, tanssin ja tieteen herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia. Erilaisten kokemusten ja näkökulmien kuunteleminen syventää omaa ymmärrystä.

Lauantai 1.12.

klo 14-15.30 Tanssi aivoissa – Johdanto (stressin lievitys)
klo 15.30-17 Tunteet kehossa ja aivoissa (ahdistuksen lievitys)

Sunnuntai 2.12.

klo 14-15.30 Kehollisen yhteistyön terveysvaikutukset (alakuloisuuden lievitys)
klo 15.30-17 Huomion ja keskittymisen aivoprosessit (muistiongelmien lievitys)

Voit osallistua yhteen workshopiin – tai vaikka kaikkiin!

Yhden workshopin hinta on 35 €
Kaksi workshopia 65 €
Kaikki neljä workshopia 125 €
Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -15%

Saat osallistumisestasi kurssitodistuksen.

Ilmoittautumiset Hannalle sähköpostitse hanna@wisemotionco.com . Voit myös ostaa lippusi suoraan: https://holvi.com/shop/WiseMotion/

Lue lisää: https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla

Mediassa:

YLE Uutiset https://vimeo.com/288410145

https://yle.fi/uutiset/3-10198012 

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005671052.html 

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005859513.html

https://areena.yle.fi/1-4300113

EN
FI EN