Pylkkäsen sali, Aleksanterin teatteri (Bulevardi 23-27), Helsinki

WiseMotion Explorers: May 19th 2019

WiseMotion on Hanna Poikosen (liikkeen, tanssin ja musiikin neurotieteen tohtori, Helsingin yliopisto) kehittämä menetelmä, joka parantaa kehollisia taitoja, itsetuntemusta ja sosiaalista vuorovaikutusta liikkeen ja neurotieteen avulla. WiseMotion on kiertänyt konferensseissa Berliinissä ja Bostonissa (Harvard Medical School) ja festivaaleilla ja instituutioissa, kuten Kuopio Tanssii ja Soi, Magnesia (Helsinki), Iris (Hong Kong), Alive Wellness (Hong Kong) ja Institut del Teatre (Barcelona). 

Workshopien rakenne on seuraava: Aloitamme ohjatulla liikeimprovisaatiolla, jonka jälkeen Hanna kertoo saadusta kokemuksesta neurotieteen näkökulmasta. Hän käy myös läpi lyhyesti, kuinka liikkeen, hengityksen ja musiikin avulla voi lievittää tiettyjä mielen ja kehon epätasapainotiloja. Lopuksi meillä on aikaa ryhmäkeskustelulle.

WiseMotion Explorers on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille liikkeen tai neurotieteen taustasta riippumatta. WiseMotion Explorers -työpajassa liikemateriaali on suunniteltu edistämään kehon ja aivojen prosesseja, jotka ovat keskeisessä asemassa luovuudessa, mielikuvituksessa, itsetuntemuksessa ja sanattomassa vuorovaikutuksessa. Lisäksi keholliset taidot, kuten lihasten jännistys ja rentoutus sekä tasapaino kehittyvät. Työpaja alkaa hengitysharjoituksella. Johdattelemme kehon ja mielen rauhallisesti liikkeeseen kuulostellen senhetkistä olotilaamme. Improvisaation aikana liikumme sulavasti pari- ja ryhmäharjoitusten sekä yksilöllisen luovan liikkeen myötä. Jokainen tekee harjoitteen omalla taito- ja kuntotasollaan. Musiikki on läsnä aina hengitysharjoituksesta liikeimprovisaation loppuun asti luoden tunnelmaa muun muassa kauniilla melodioilla, luonnon äänillä ja rytmikkäillä osuuksilla.

Neurotieteen materiaali ja ryhmäkeskustelu tähtäävät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen lisäämällä sitä ymmärrystä, joka on oleellisinta fyysisesti ja henkisesti elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa. Neurotieteen osuudessa Hanna kertoo kuvien ja videoiden avulla juuri syntyneestä liikekokemuksestamme neurotieteen näkökulmasta. Hän havainnollistaa esitelmää arjen esimerkein tuoden tuoreimman tieteellisen tiedon käytännön tasolle. Ryhmäkeskustelun aikana jokainen saa mahdollisuuden jakaa työpajan teeman, liikkeen ja tieteen herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia.

 

Sunnuntai 19.5

klo 12-13.30 Muisti, koordinaatio ja aivot (muistiprosessien vahvistaminen)

klo 13.30-15 Tunteet kehossa ja aivoissa (postiivisen lyhytkestoisen ja haitallisen pitkäkestoisen stressin ymmärtäminen)

 

UUTTA! Saat etukäteen neurotieteen materiaalin, johon voit lisätä omia muistiinpanoja workshopien aikana

Voit osallistua yhteen tai kahteen workshopiin!

Yhden workshopin hinta on 45 €

Kaksi workshopia 80 €

Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -15%

 

Saat osallistumisestasi kurssitodistuksen.

 

Ilmoittautumiset Hannalle sähköpostitse hanna@wisemotionco.com . Voit myös ostaa lippusi suoraan osoitteesta: https://holvi.com/shop/WiseMotion/

 

Lue lisää: https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla

Mediassa: https://yle.fi/uutiset/3-10198012 https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005859513.html https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005671052.html https://areena.yle.fi/1-4300113

FI
EN FI