Marikas Dans & Modestudio, Stockholm

WiseMotion Explorers: May 4th and 5th 2019

Location: Marikas Dans & Modestudio AB, Döbelnsgatan 56, 11352 Stockholm

WiseMotion is a method developed by Hanna Poikonen (PhD in neuroscience of movement, dance and music, University of Helsinki, Finland) which improves physical abilities, self-awareness and social bonding with the means of movement and neuroscience. Hanna has taught WiseMotion method in conferences in Harvard Medical School (United States) and Swissotel Berlin (Germany) and in festivals and institutions such as Kuopio Dance Festival (Finland), Iris (Hong Kong), Magnesia (Helsinki), Institut del Teatre (Barcelona) and Alive Wellness (Hong Kong). The next destinations for the 2019 are Six Senses Resorts (Portugal), Joint Dynamics (Hong Kong) and University of Toronto (Canada).

Workshopien rakenne on seuraava: Aloitamme ohjatulla liikeimprovisaatiolla, jonka jälkeen Hanna kertoo saadusta kokemuksesta neurotieteen näkökulmasta. Hän käy myös läpi lyhyesti, kuinka liikkeen, hengityksen ja musiikin avulla voi lievittää tiettyjä mielen ja kehon epätasapainotiloja. Lopuksi meillä on aikaa ryhmäkeskustelulle.

WiseMotion Explorers on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille liikkeen tai neurotieteen taustasta riippumatta. WiseMotion Explorers -työpajassa liikemateriaali on suunniteltu edistämään kehon ja aivojen prosesseja, jotka ovat keskeisessä asemassa aivoterveydessä, itsetuntemuksessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Työpaja alkaa hengitysharjoituksella. Johdattelemme kehon ja mielen rauhallisesti liikkeeseen kuulostellen senhetkistä olotilaamme. Improvisaation aikana liikumme sulavasti pari- ja ryhmäharjoitusten sekä yksilöllisen luovan liikkeen myötä. Jokainen tekee harjoitteen omalla taito- ja kuntotasollaan. Musiikki on läsnä aina hengitysharjoituksesta liikeimprovisaation loppuun asti luoden tunnelmaa muun muassa kauniilla melodioilla, luonnon äänillä ja rytmikkäillä osuuksilla.

Neurotieteen materiaali ja ryhmäkeskustelu tähtäävät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen lisäämällä sitä ymmärrystä, joka on oleellisinta fyysisesti ja henkisesti elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa. Neurotieteen osuudessa Hanna kertoo kuvien ja videoiden avulla juuri syntyneestä liikekokemuksestamme neurotieteen näkökulmasta. Hän havainnollistaa esitelmää arjen esimerkein tuoden tuoreimman tieteellisen tiedon käytännön tasolle. Ryhmäkeskustelun aikana jokainen saa mahdollisuuden jakaa työpajan teeman, liikkeen ja tieteen herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia.

 

Saturday May 4th

14.00 – 15.30 The Brain Intertwined: Cognition, Emotion and Movement (relieving stress)

15.30 – 17.00 Attention, Concentration and the Brain (maintaining the healthy functioning of the brain in aging)

 

Sunday May 5th

12.00 – 13.30 Emotions in the Body and Brain (alleviating anxiety and low mood)

13.30 – 15.00 Calming down, breathing and sleep (alleviating sleeping problems)

 

Voit osallistua yhteen workshopiin - tai vaikka kaikkiin!

Price of one workshop is SEK 450

Two workshops SEK 750

All four workshops SEK 1400

Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -15%

 

Saat osallistumisestasi kurssitodistuksen.

 

Ilmoittautumiset Hannalle sähköpostitse hanna@wisemotionco.com . Voit myös ostaa lippusi suoraan osoitteesta: https://holvi.com/shop/WiseMotion/

 

Read more (in Swedish): https://www.helsinki.fi/sv/aktuellt/halsa/en-dansares-hjarna-utvecklas-pa-ett-unikt-satt

In media (in Swedish): https://www.svd.se/dans-aterkopplar-kontorsrattan-med-kroppen https://areena.yle.fi/1-50062185

FI