WiseMotionin interaktiivinen verkkokurssi, tammikuu

WiseMotionin interaktiivinen verkkokurssi, lauantaina ja sunnuntaina 9.-10.1.2021

Paikka: Zoom

Video WiseMotion-menetelmästä: https://vimeo.com/335283678

Tilaa kuukausittainen WiseMotionin uutiskirje: https://mailchi.mp/da7a8dfb81ff/wisemotioco

 

Lauantain 9.1.

WORKSHOP 1: Kognitio, tunne ja liike kietoutuvat yhteen aivoissa  klo 17.00-18.30

  • Ovatko kognitio, tunne ja liike erillisiä vai yhteneviä toimintoja aivoissa?
  • Miten terapeutti, kouluttaja ja taiteilija voivat hyödyntää aivojen monimuotoisuutta työssään?

WORKSHOP 2: Liikkeen ja kognition teoriaa ja käytäntöä klo 18.30-20.00

  • Miksi on tärkeää aktivoida samanaikaisesti kognition ja liikkeen aivotoimintoja?
  • Miten tuoda kognitiivinen liike kuntoutukseen, koulutukseen ja taiteisiin?

 

Sunnuntai, 10.1.

WORKSHOP 3: Kolmet "aivot": Aivot, suolisto ja sydän klo 17.00-18.30

  • Mitä yhtäläisyyksiä on aivojen, suoliston ja sydämen hormoneissa ja toiminnassa?
  • Miten nämä kolmet "aivot" toimivat yhdessä?

WORKSHOP 4: Hyvän olon hormonien neurotiedettä klo 18.30-20.00

  • Mitkä ovat hyvän olon ja stressin hormonit ja kuinka ne vaikuttavat toisiinsa?
  • Miten hyvän olon hormoneita voi aktivoida liikkeen ja meditaation avulla?

 

Yhden työpajan hinta 35 €

Kaksi työpajaa 55 €

Kaikki neljä työpajaa 99 €

Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -15%

Neurotieteen ennakkomateriaali 10 € / työpaja

Voit katsoa kurssin videotallenteita viikon ajan kurssin päättymisen jälkeen (17.1.2021 saakka)

Saat kurssitodistuksen osallistumisestasi.

Ilmoittautumisen sähköpostitse Hannalle hanna@wisemotionco.com Voit myös ostaa lippusi suoraan PayPal-palvelun kautta sähköpostiosoitteella hanna.poikonen@gmail.com

 

WiseMotion-menetelmän on kehittänyt tohtori Hanna Poikonen (FT, liikkeen, tanssin ja musiikin neurotiede) kehittämä menetelmä, joka muokkaa kehollisia taitoja, itsetuntemusta ja sosiaalista vuorovaikutusta liikkeen ja neurotieteen avulla. Hanna on opettanut WiseMotion-menetelmää Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa 13-vuotiaasta aina 80-vuotiaaseen. WiseMotion on vieraillut muun muassa konferensseissa Bostonissa (Harvard Medical School) ja Berliinissä (Swissotel) sekä festivaaleilla ja instituutioissa, kuten Kuopio Tanssii ja Soi, Gibney Dance (New York City), Institut del Teatre (Barcelona) ja Iris (Hong Kong) sekä verkkoalustoilla kuten Dublin Dance Festivaalin Digital Capsule ja IADMS iConference 2020. Tällä hetkellä Hanna jatkaa väitöskirjan jälkeistä tutkimusta ETH Zurich -yliopistossa Kasvatustieteiden ja korkeakoulutuksen yksikössä erikoistuen kehollisen kognition neurotieteeseen.

Jokaisella workshopilla teemme ohjatun liikeimprovisaation, johon liittyen Hanna kertoo saadusta kokemuksesta neurotieteen näkökulmasta. Hän käy myös läpi lyhyesti, kuinka liikkeen, hengityksen ja musiikin avulla voi lievittää tiettyjä mielen ja kehon epätasapainotiloja. Meillä on myös hyvin aikaa ryhmäkeskustelulle.

WiseMotion Explorers on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille liikkeen tai neurotieteen taustasta riippumatta. WiseMotion Explorers -työpajassa liikemateriaali on suunniteltu edistämään kehon ja aivojen prosesseja, jotka ovat keskeisessä asemassa oppimisessa, aivoterveydessä, itsetuntemuksessa ja luovuudessa. Työpajan liikeosuus alkaa hengitysharjoituksella. Johdattelemme kehon ja mielen rauhallisesti liikkeeseen musiikin avulla omaa kehoa aistien. Improvisaation aikana liikumme sulavasti yksilöllisen luovan liikkeen ja etäyhteyden ryhmäaktiviteettien myötä. Jokainen tekee harjoitteen omalla taito- ja kuntotasollaan. Musiikki on läsnä aina hengitysharjoituksesta liikeimprovisaation loppuun asti.

Neurotieteen materiaali ja ryhmäkeskustelu tähtäävät oppimisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen lisäämällä sitä ymmärrystä, joka on oleellisinta fyysisesti ja henkisesti elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa. Neurotieteen osuudessa Hanna kertoo kuvien ja videoiden avulla juuri syntyneestä liikekokemuksestamme neurotieteen näkökulmasta. Hän havainnollistaa esitelmää arjen esimerkein tuoden tuoreimman tieteellisen tiedon käytännön tasolle. Ryhmäkeskustelun aikana jokainen saa mahdollisuuden jakaa työpajan teeman, liikkeen ja tieteen herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia.

 

Tilaa kuukausittainen WiseMotionin uutiskirje: https://mailchi.mp/da7a8dfb81ff/wisemotioco

Lue lisää:

http://kaltio.fi/verkkoartikkeli/sujuu-kuin-tanssi/

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla 

YLE Uutiset https://vimeo.com/288410145

FI