Hyvinvointi Amida (Sammonkatu 8 a) Jyväskylä

Yleisöpuhe tanssin ja musiikin neurotieteestä 14.9. ja WiseMotion Explorers -työpajat 16.9.2018

WiseMotion on jyväskyläläisen Hanna Poikosen (tohtorintutkinto tanssin ja musiikin neurotieteestä, Helsingin yliopisto) kehittämä menetelmä, joka muokkaa kehollista ajattelua, itsetuntemusta ja sanatonta vuorovaikutusta tanssin ja neurotieteen avulla. Hanna on opettanut WiseMotion-menetelmää konferensseissa Berliinissä (Swissotel Berlin) ja Bostonissa (Harvard Medical School) ja festivaaleilla, kuten Kuopio Tanssii ja Soi ja Magnesia (Helsinki). Seuraavaksi WiseMotion suuntaa Hong Kongiin Iris-festivaalille ja Alive Wellness -hyvinvointistudioon.

Työpajojen rakenne on seuraava: Aloitamme ohjatulla liikeimprovisaatiolla, jonka jälkeen Hanna kertoo saadusta kokemuksesta neurotieteen näkökulmasta. Hän käy myös läpi lyhyesti, kuinka tanssin avulla voi lievittää mielen ja kehon epätasapainoa (kumpikin työpaja käsittelee yhden epätasapainon hoitoa, joka on merkitty sulkuihin työpajan teeman jälkeen). Lopuksi meillä on aikaa ryhmäkeskustelulle.

WiseMotion Explorers on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille tanssitaustasta riippumatta. WiseMotion Explorers -työpajassa liikemateriaali on suunniteltu edistämään kehon ja aivojen prosesseja, jotka ovat keskeisessä asemassa luovuudessa, itsetuntemuksessa ja sanattomassa vuorovaikutuksessa. Työpaja alkaa hengitysharjoituksella. Johdattelemme kehon ja mielen rauhallisesti liikkeeseen kuulostellen senhetkistä olotilaamme. Improvisaation aikana liikumme sulavasti pari- ja ryhmäharjoitusten sekä yksilöllisen luovan liikkeen myötä. Jokainen tekee harjoitteen omalla taito- ja kuntotasollaan. Musiikki on läsnä aina hengitysharjoituksesta liikeimprovisaation loppuun asti luoden tunnelmaa muun muassa kauniilla melodioilla, luonnon äänillä ja rytmikkäillä osuuksilla.

Neurotieteen materiaali ja ryhmäkeskustelu tähtäävät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen lisäämällä sitä ymmärrystä, joka on oleellisinta luovan, elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa. Neurotieteen osuudessa Hanna kertoo kuvien ja videoiden avulla juuri syntyneestä tanssikokemuksestamme neurotieteen näkökulmasta. Hän havainnollistaa esitelmää arjen esimerkein tuoden tuoreimman tieteellisen tiedon käytännön tasolle. Ryhmäkeskustelun aikana jokainen saa mahdollisuuden jakaa työpajan teeman, tanssin ja tieteen herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia. Erilaisten kokemusten ja näkökulmien kuunteleminen syventää myös omaa ymmärrystä.

Perjantai 14.9.
klo 18-19 Yleisöpuhe: “Aivotutkimus innostuu tanssista ja musiikista”

Sunnuntai 16.9.
klo 14-15.30 WiseMotion Explorers -työpaja: Huomion ja keskittymisen aivoprosessit (muistihäiriöiden oireiden lievitys) Huom. Kevyt liike-osuus – sopii hyvin senioreille sekä sairaudesta tai tapaturmasta toipuville
klo 15.30-17 WiseMotion Explorers -työpaja: Luovuus ja aivot (stressin lievitys)

Yhden työpajan hinta on 35€
Kaksi työpajaa 65€
Puhe 15 €
Puhe ja yksi työpaja 45 €
Puhe ja kaksi työpajaa 75 €
Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -15%

Ilmoittautumiset Hannalle sähköpostitse hanna@wisemotionco.com . Voit myös ostaa lippusi suoraan osoitteesta: https://holvi.com/shop/WiseMotion/

Lue lisää:

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla

Hanna mediassa:

https://yle.fi/uutiset/3-10198012

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005671052.html

https://areena.yle.fi/1-4300113

EN