Tanssitiimi, Turku

*** In English below ***

WiseMotion Explorers: lauantai 19.10.2019

Paikka: Tanssitiimi, Tuureporinkatu 13 E, 20100 Turku

Workshopien rakenne on seuraava: Aloitamme ohjatulla liikeimprovisaatiolla, jonka jälkeen Hanna kertoo saadusta kokemuksesta neurotieteen näkökulmasta. Hän käy myös läpi lyhyesti, kuinka liikkeen ja hengityksen avulla voi lievittää mielen ja kehon epätasapainoja. Lopuksi meillä on aikaa ryhmäkeskustelulle.WiseMotion on tohtori Hanna Poikosen (FT, liikkeen, tanssin ja musiikin neurotiede) kehittämä menetelmä, joka muokkaa kehollisia taitoja, itsetuntemusta ja sosiaalista vuorovaikutusta liikkeen ja neurotieteen avulla. Hanna on opettanut WiseMotion-menetelmää Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa 15-vuotiaasta aina 80-vuotiaaseen. WiseMotion on vieraillut muun muassa konferensseissa Bostonissa (Harvard Medical School) ja Berliinissä (Swissotel) sekä festivaaleilla, kuten Kuopio Tanssii ja Soi ja Iris (Hong Kong).

WiseMotion Explorers on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille tanssitaustasta riippumatta. WiseMotion Explorers -työpajassa liikemateriaali on suunniteltu edistämään kehon ja aivojen prosesseja, jotka ovat keskeisessä asemassa luovuudessa, itsetuntemuksessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Työpaja alkaa hengitysharjoituksella. Johdattelemme kehon ja mielen rauhallisesti liikkeeseen kuulostellen senhetkistä olotilaamme. Improvisaation aikana liikumme sulavasti pari- ja ryhmäharjoitusten sekä yksilöllisen luovan liikkeen myötä. Jokainen tekee harjoitteen omalla taito- ja kuntotasollaan. Musiikki on läsnä aina hengitysharjoituksesta liikeimprovisaation loppuun asti luoden tunnelmaa muun muassa kauniilla melodioilla, luonnon äänillä ja rytmikkäillä osuuksilla.

Neurotieteen materiaali ja ryhmäkeskustelu tähtäävät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen lisäämällä sitä ymmärrystä, joka on oleellisinta elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa. Neurotieteen osuudessa Hanna kertoo kuvien ja videoiden avulla juuri syntyneestä tanssikokemuksestamme neurotieteen näkökulmasta. Hän havainnollistaa esitelmää arjen esimerkein tuoden tuoreimman tieteellisen tiedon käytännön tasolle. Ryhmäkeskustelun aikana jokainen saa mahdollisuuden jakaa työpajan teeman, liikkeen ja tieteen herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia. Erilaisten kokemusten ja näkökulmien kuunteleminen syventää omaa ymmärrystä.

Lauantai 19.10.

klo 9.30 – 11.00 Tunteet kehossa ja aivoissa (stressin lievitys)
klo 11.00 – 12.30 Uni, rauhoittuminen, hengitys ja aivot (unen laadun parantaminen)

Yhden workshopin hinta on 40 €
Kaksi workshopia 70 €
Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -15%

Saat osallistumisestasi kurssitodistuksen.

Ilmoittautumiset Hannalle sähköpostitse hanna@wisemotionco.com . Voit myös ostaa lippusi suoraan: https://holvi.com/shop/WiseMotion/

Lue lisää: https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla

Mediassa:

YLE Uutiset https://vimeo.com/288410145

https://arenan.yle.fi/1-50062185

https://yle.fi/uutiset/3-10198012 

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005671052.html 

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005859513.html

https://areena.yle.fi/1-4300113

 

*** In English ***

WiseMotion October 19th

Location to be announced soon

Video about the WiseMotion method: https://vimeo.com/335283678

WiseMotion is a method developed by Hanna Poikonen (PhD in neuroscience of movement, dance and music, University of Helsinki, Finland) which improves physical abilities, self-awareness and social bonding with the means of movement and neuroscience. Hanna has taught WiseMotion method in conferences in Harvard Medical School (United States) and Swissotel Berlin (Germany) and in festivals and institutions such as Kuopio Dance Festival (Finland), Iris (Hong Kong), Magnesia (Helsinki), Institut del Teatre (Barcelona) and Alive Wellness (Hong Kong).

The structure of each workshops is following: We start with a guided movement improvisation after which Hanna tells about the movement experience from the point of view of neuroscience. She’ll also go through shortly how certain imbalances of the body and brain can be alleviated by movement and music. In the end, we have time for a group conversation.

WiseMotion Explorers is made for all curious movers regardless their background in movement or neuroscience. On the WiseMotion Explorers workshop, the movement material is designed to promote processes in creativity, imagination, stress relief, self-awareness and natural embodied collaboration. In addition, the physical abilities, such as muscle tension and relaxation as well as balance, are improved. The workshop starts by bringing attention to the breath. Slowly, we invite the body to calm movement focusing on the bodily sensations. During improvisation, we move smoothly with partner and group exercises and individual creative movement. Everyone moves on their own level of skills and fitness. Music accompanies the workshop from breathing to the end of the movement improvisation. Beautiful melodies, sounds of nature and rhythmic structures create a harmonic atmosphere.

The neuroscientific material and group conversation aim to improve general well-being by increasing understanding which is crucial in maintaining physically and mentally vital and meaningful everyday life. During the neuroscientific presentation, Hanna clarifies the knowledge by practical examples and connects the latest scientific discoveries to everyday life. During the group conversation, everyone gets an opportunity to share one’s thoughts and feelings related to the topic of the workshop, movement and neuroscience.

 

Saturday October 19th 2019

9.30 – 11.00 pm Emotions in the body and  brain (alleviating stress)
11.00 am- 12.30 pm Sleep, calming down, breath and the brain (improving the quality of sleep)

Price of one workshop 40 €
Two workshops 70 €

Students, unemployed and retired -15%

You’ll get a course certificate of your participation.

Enrollment by email to: Hanna hanna@wisemotionco.com . You can also buy your ticket directly in: https://holvi.com/shop/WiseMotion/

 

Read more:

https://www.helsinki.fi/en/news/health/a-dancers-brain-develops-in-a-unique-way 

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-athletes-way/201805/the-powerful-psychological-benefits-dance

EN