WiseMotion online-workshopit

Osallistu milloin vain ja niin monta kertaa kuin haluat!

Four WiseMotion online workshops which include physical exercise, talk on neuroscience, extensive neuroscientific references and email/video Q&A. The workshops are suitable for everyone and can be made in small spaces.

Workshop 1: Calming down the mind and the body (45 min - 20 min kehollinen harjoitus ja 25 min neurotieteen esitelmä)

– Sopii hyvin stressin ja ahdituksen lievittämiseen sekä rauhoittumiseen esimerkiksi lempeään päivän alkuun tai nukkumaanmenoon valmistuatuessa.

- Kuvattu kauniissa Sveitsin Alppimaisemassa

 

Workshop 2: Enhancing focus and awareness (45 min - 20 min kehollinen harjoitus ja 25 min neurotieteen esitelmä)

– Sopii hyvin etätyöhön keskittymisen parantamiseksi sekä liikkumattomuuden aiheuttaman kehon kankeuden vetreyttämiseksi.

- Kuvattu kauniissa Sveitsin Alppimaisemassa

 

Workshop 3: Kehollinen vuorovaikutus ja stressin lievitys (60 min - 30 min kehollinen harjoite ja 30 min neurotieteen esitelmä)

– Sopii hyvin lisäämään yhteyttä omaan kehoon, ympäristöön ja toisiin ihmisiin. Workshop tarjoaa tekniikoita positiivisen ryhmädynamiikan luomiseen ja tiimin muodostukseen.

– Ymmärrät kuinka pitkittynyt stressi vaurioittaa aivoja ja opit kehollisia menetelmiä stressin noidankehän katkaisemiseksi.

 

Workshop 4: Mielikuvitus, luovuus ja aivot (60 min - 30 min kehollinen harjoite ja 30 min neurotieteen esitelmä)

– Sopii hyvin luovuuden lisäämiseen kaikilla ammattialoilla ja vapaa-ajalla.

– Ymmärrät aivojen toimintaa luovan prosessin aikana.

 

Video WiseMotion-menetelmästä:
https://vimeo.com/335283678

WiseMotion on Hanna Poikosen (liikkeen, tanssin ja musiikin neurotieteen tohtori, Helsingin yliopisto) kehittämä menetelmä, joka parantaa aivoterveyttä, kehollisia taitoja ja itsetuntemusta liikkeen ja neurotieteen avulla. Workshopien rakenne on seuraava: Aloitamme ohjatulla liikeimprovisaatiolla (20 min), jonka jälkeen Hanna kertoo saadusta kokemuksesta neurotieteen näkökulmasta (25 min). Hän käy myös läpi lyhyesti, kuinka liikkeen, hengityksen ja musiikin avulla voi lievittää tiettyjä mielen ja kehon epätasapainotiloja. WiseMotion-workshopeille tyypillisen keskusteluosuuden teemme sähköpostin ja/tai videon välityksellä.

20% alennetut hinnat:

Yhden workshopin hinta 25 €
Kaksi workshopia 40 €
Kaikki neljä workshopia 69 €

Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset ovat oikeutettuja 30% alennukseen.

Saat osallistumisestasi kurssitodistuksen.

Voit ostaa lippusi suoraan osoitteesta: https://holvi.com/shop/WiseMotion/ tai PayPalin kautta (hanna.poikonen@gmail.com)
Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä hanna@wisemotionco.com

 

WiseMotion
WiseMotion on tohtori Hanna Poikosen kehittämä menetelmä, joka parantaa kehollisia taitoja, itsetuntemusta ja sosiaalista vuorovaikutusta liikkeen ja neurotieteen avulla. WiseMotion-työpaja koostuu ohjatusta liikeimprovisaatiosta, kokemuksen neurotieteellistä selityksestä sekä keskustelusta. Työpajan aikana kehollinen kokemus ja tieteellinen tieto sulautuvat yhteen.

Hanna on opettanut WiseMotion-menetelmää 13-vuotiaista 82-vuotiaisiin, suomeksi, englanniksi ja espanjaksi, sekä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. WiseMotion on kiertänyt konferensseissa Berliinissä ja Bostonissa (Harvard Medical School) ja festivaaleilla ja instituutioissa, kuten Kuopio Tanssii ja Soi, Magnesia (Helsinki), Gibney Dance (New York City), Iris (Hong Kong), Alive Wellness (Hong Kong) ja Institut del Teatre (Barcelona).

WiseMotion Explorers on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille liikkeen tai neurotieteen taustasta riippumatta. WiseMotion Explorers -workshopin liikemateriaali on suunniteltu edistämään kehon ja aivojen prosesseja, jotka ovat keskeisessä asemassa luovuudessa, mielikuvituksessa, itsetuntemuksessa ja sanattomassa vuorovaikutuksessa. Lisäksi keholliset taidot, kuten lihasten jännistys ja rentoutus sekä tasapaino kehittyvät. Työpaja alkaa hengitysharjoituksella. Johdattelemme kehon ja mielen rauhallisesti liikkeeseen kuulostellen senhetkistä olotilaamme. Improvisaation aikana liikumme sulavasti yksilöllisen luovan liikkeen myötä. Jokainen tekee harjoitteen omalla taito- ja kuntotasollaan. Musiikki on läsnä aina hengitysharjoituksesta liikeimprovisaation loppuun asti luoden tunnelmaa muun muassa kauniilla melodioilla, luonnon äänillä ja rytmikkäillä osuuksilla.

Neurotieteen materiaali ja keskustelu tähtäävät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen lisäämällä sitä ymmärrystä, joka on oleellisinta fyysisesti ja henkisesti elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa. Neurotieteen osuudessa Hanna kertoo kuvien avulla juuri syntyneestä liikekokemuksestamme neurotieteen näkökulmasta. Hän havainnollistaa esitelmää arjen esimerkein tuoden tuoreimman tieteellisen tiedon käytännön tasolle. sähköpostitse käytävässä keskustelussa jokainen saa mahdollisuuden jakaa työpajan teeman, liikkeen ja tieteen herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia.

 

Tohtori Hanna Poikonen
Valtava kiinnostus neurotieteeseen ja liikkeeseen on vienyt Hannan asumaan muun muassa Australiaan, Sveitsiin ja Costa Ricaan. Tänään hän asuu Barcelonassa, jossa häntä kiehtoo luovan liikkeen monimuotoisuus, jossa Pohjois-Euroopan ja Pohjois-Amerikan teoreettinen lähestymistapa liikkeeseen yhdistyy Etelä-Euroopan ja Latinalaisen Amerikan vahvaa elettyä kokemusta korostavaan liikkumisen kulttuuriin.

Tanssimisen hän aloitti katulajeista edeten modernin tanssin kautta nykytanssiin. Tanssia hän on opiskellut muun muassa New Yorkissa (Gibney Dance, Movement Research), Barcelonassa (La Caldera, Institut del Teatre), Monrealissa (Circuit-Est centre chorégraphique) ja Berliinissä (Marameo). Tutkiskelut kung fun, tai chin, buton ja somaattisia menetelmien parissa ovat opettaneet hänelle kokonaisvaltaisen lähestymistavan kehoon ja mieleen.

Hanna väitteli tohtoriksi tanssin neurotieteestä toukokuussa 2018 (Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto). Sitä ennen hän työskenteli viisi vuotta Zurichissä aivotutkimuksen parissa (ETH Zurich) perehtyen oppimisen, kivun ja luovuuden neurotieteeseen. Parhaillaan Hanna jatkaa väitöksen jälkeistä tutkimusta ETH Zurichissä.

Tanssin ja tieteen ulkopuolella hän nauttii ajasta perheen ja ystävien seurassa, erilaisista kulttuurikokemuksista, hyvästä ruuasta ja seikkailuista koskemattomassa luonnossa aina tropiikista arktiselle alueelle.

 

Lue lisää:

http://kaltio.fi/verkkoartikkeli/sujuu-kuin-tanssi/
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tanssijan-aivot-kehittyvat-ainutlaatuisella-tavalla
https://yle.fi/uutiset/3-10198012 https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005859513.html https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005671052.html

FI